pondělí 14. dubna 2014

Nejkratší jezdící schody na světě

V podzemí jednoho obchoďáku v Kawasaki se nachází tajný skvost - nejkratší eskalátor na světě. Na internetu jsem od jiných podobně ulítlých cestovatelů našla poměrně podrobný popis, jak na něj. Psalo se, že eskalátor se nachází v podzemí obchodního domu MORE‘S poblíž východu číslo 29, že tam nikdo moc nechodí a projížďka nestojí nic, kromě vaší důstojnosti.
Schody se nám povedlo najít poměrně jednoduše, ani nebylo nutné procházet obchoďákem. Přímo z vlakové stanice se dá dostat do podzemního komplexu obchůdků s číslovanými východy. U východu 29 je vstup do MORE‘S a legendární schody jsou přímo u tohoto východu. Ta část o tom, že tam nikdo nechodí, ovšem vůbec nebyla pravdivá. Byli jsme tam okolo jedenácté dopoledne a Japonců okolo proudily davy. Někteří z nich eskalátor sami použili, ani se nad tím nepozastavili. 
Tím pádem ta část o ztrátě důstojnosti nabyla mnohem větších rozměrů, než jsem čekala, pokud jsem se chtěla několikrát projet a ještě vše pořádně zdokumentovat. Stálo to ale za to.

Lusi

Žádné komentáře:

Okomentovat